Вебкафе

Дански архитекти градат пловечка населба за сместување на студенти

Компанијата Urban Rigger во Копенхаген гради објекти на вода кои ќе нудат пристапни студентски сместувања. Објектите се градат од транспортни контејнери и се сместуваат во градските канали.

Станува збор за нов концепт за заедничко домување на вода за 12 луѓе. Идејата е да се искористат водените површини околу урбаните градски средини со многу студенти. Во Европа и САД владее голема побарувачка за студентски сместувања кои се проблем во големите градови со големи универзитети.

Еден објект од Urban Rigger е целосно оперативен во пристаништето во Копенхаген. Студентите веќе се вселија и се задоволни од сместувањето.

Целта на споменатата компанија е да креира уникатно место за заедничко домување за студенти.

To Top