Дали Apple ќе додаде повеќе меморија во iPhone 14 Pro?

Новиот „iPhone 14“ на „Apple“ се очекува во втората половина од годината, но уредот е веќе предмет на разни гласини и шпекулации.

Во најновите информации се споменува дека „Apple“ ќе го зголеми капацитетот на меморијата. Јужнокорејскиот блогер „yeux1122“ истакна дека „iPhone 14“ ќе има 8GB RAM.

Свиркачот го заснова своето тврдење на информации од синџирот на снабдување. Тој додава дека мемориските компоненти за „iPhone 14 Pro“ се потврдени, а распоредот за масовно производство се наближува.

Неодамна, аналитичарот Џеф Пу ја потврди истата информација, иако претходно спомена дека „iPhone 14 Pro“ ќе има 6GB RAM.

Досегашните гласини споменуваа дека „iPhone 14 Pro“ ќе има камера од 48 мегапиксели, што е сензор со најголем број пиксели што ќе се појави на кој било „iPhone“ досега. Исто така, се посочува дека „iPhone 14“ ќе има само модели со „eSIM“.

Потенцијалните промени во дизајнот на „iPhone 14“ би можеле да вклучуваат изменета предна камера, каде што сега може да се најдат два отвори за сензори.