Да ти се крене косата: Видео од првото соло искачување без безбедносни јажиња на 914 метри високиот Ел Капитен


Финале Лига на шампиони: Манчестер Сити го „брка“ Пандев, Интер нема да се предаде!


Момент од кој се крева косата за време на првото соло искачување без употреба на никаква безбедносна опрема на 914 метри високата насока Ел Капитен од страна на качувачот Алекс Хонолд, кој на 3 јуни стана првиот качувач кој некогаш во слободен стил, без јажиња, изведе соло искачување на оваа позната карпа во Националниот парк Јосемити, Калифорнија.