Бренсон до Хокинг: „Сакаш да патуваш во вселената?“

Теоретскиот физичар Стивен Хокинг за прв пат добива можност да патува во вселената, на понуда на Ричард Бренсон, газдата на Вирџин.

Хокинг за емисијата good Morning Britain изјави дека никогаш не ни сонувал за тоа дека би можел да лета во вселената.

Ричард Бренсон ми понуди место на леталото Virgin Galactic и одма го прифатив“ изјави Хокинг.

Познатиот физичар изјави дека децата му биле една од најголемите радости во животот, но патувањето во вселената би било на слично рамниште.

Virgin Galactic се надеваат дека наскоро ќе може да започнат со нивните комерцијални летови во вселената.