Божиќна хистерија: Жените си ги „маскираат“ голите гради како ирвасот Рудолф

За разлика од традиционалните модни избори за време на божиќните празници до кои се држат многу парови и семејства, облечени во дебели џемпери со новогодишно-празнични мотиви, прогресивните жени од интернет заедницата отидоа неколку чекори понапред, афирмирајќи нов тренд во изборот на празничен стил и мода.

На Инстаграм почнаа да кружат фотки од жени кои решиле да си ја разголат едната града, маскирана во ирвасот Рудолф, и со тоа да започнат нов тренд кој ја тресе интернет „социјалата“.