Босанците „најнадарени“ меѓу нозе во Европа – еве како котираме ние


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Според податоците од сајтот TargetMap, мажите од Босна и Херцеговина имаат најголема машкост меѓу нозете во Европа, а Србите се понадарени од Хрватите.

Просекот на машкиот полов орган во ерекција во Србија е 14.87 см, додека во Хрватска таа бројка е нешто помала и изнесува 14,77. Рекордот во регионот, но и во Европа, го држат мажите од БиХ, каде просекот на „алатот“ во ерекција е 15,65 см, додека просекот на светско ниво е 14 см. Словенците се вклопуваат во рамките на светскиот просек, додека Македонците се нешто „пократки“ со 13,98 см.

Целата мапа направена на оваа тематика можете да ја погледнете ОВДЕ.