Заврши изборното првенство во Прилеп: Домаќинот со златен медал!

Вчера во Прилеп се одржа Изборно првенство за сениори и кадети во техничка организација на БК 7 Мај Прилеп.

Доминираа БК Лирија со освоени 8 златни медали, Бк Балканец Штип со 4 златни, додека домаќинот Бк 7 Мај, од Прилеп освои еден златен медал на 46 кг кадети каде што победи Стефан Стојаноски. Учествуваа повеќе од 120 борачи од 16 клубови.

Прваците во своите категории ќе бидат членови на репрезентацијата на Македонија.