Биткоинот собори нов рекорд


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Вредноста на Биткоин денеска достигна ново рекордно ниво.

Курсот на Биткоинот денес максимално достигна 9.043 долари.

Биткоин се вид дигитални пари (крипто валута) чија популарност во целиот свет рапидно расте од година во година. Она што го прави различен од конвенционалните пари е тоа што ниту една институција не ја контролира мрежата Биткоини, што значи дека банката не може да ги контролира вашите пари.