Без сомнение постои: Во кој период жените им се најпривлечни на мажите!


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Може ли одредено време да се поврзе со тоа кога жените за мажите се најпривлечни.

Експертите тврдат дека може!

Во текот на истражувањето чии резултати се објавени во магазинот Proceedings od the Royal Society B, експертите открија дека жените на мажите им се најпривлечни за време на овулацијата.

Тогаш имаат најниска ризина на прогестерон и најголема ризина на хормонот естрадиол, одговорен за развој на секундарните надворешни обележја на жената, нормална менструација и за подготовка на матката за имплантација на оплодените јајца. Се покажа дека тоа влијание на обата хормони ги излудува мажите, односно, мирисот кој жените тогаш го испуштаат.

Во истражувањето учествуваа 28 жени и 58 мажи кои со темелниот мирис на памучни јастучници кои жените ги држеле под пазувите во текот на ноќта, открија колку мирисот најмногу ги привлекува. Погледнете станува збор за мирисот кој жените го испуштаат во текот на овулацијата.