Без шега: Жената може да УМРЕ од сексуалното задоволство, но само од ова…


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Од пријатноста до опасноста е тенка линијата, а на многумина момци би требало да имаат прирачник „што никако не смеете да правите во текот на сексот“, особено кога се работи за акробациите.

Иако сексот е забавна активност, тој со себе носи и ризици, од кои некои се смртоносни. Познато е дека сексот може да влијае на здравјето, низ незаштитен однос се подложувате на ризик од разни полови болести.

За поголемиот број луѓе сексот е пријатна и безопасна активност, но се чини дека на нкои добро би им дошол прирачник со упатства „што не треба да се прави“, а обично станува збор за актобации и необични фетиши кои се завршуваат со заминување во болница.

Сепак, постои и опасна активност која голем број луѓе ја практикуваат, а не се свесни дека може да биде кобна. Станува збор за оралниот секс кој и се нуди на жената. Ако партнерот кај нудењето на такво задоволство од зезање или други мотиви „дува“ воздух во вагината на ѓената, а притоа со усните спречува да излезе воздухот надвор, тоа може да биде опасно, велат експертите.

Тогаш може да дојде до воздушна емобилија, односно меурчиња од воздух кој може да влезе во крвотокот и да резултира со срцев или мозочен удар. За оние кои повеќе го сакаат чувството на струење на воздухот во гениталиите, се советува дување исклучиво во надворешниот дел на половите органи, но не и внатре.