Бесна машка мода од ’70-те години на минатиот век – да пука шемата


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Со падот на цената на синтетиката, секојдневната машка облека стана достапна за многу млади мажи што сакаа да се облекуваат послободно. Бидејќи полиестерот не треба да се пегла, револуцијата „пери-носи“ е комплетен дел од овие модели залепени за кожата. Во фотографиите кои ви ги пренесуваме ѕирнете како изгледаа бесните модни тренодви во „вонземските“ ’70-ти години од минатиот век.