Антонио Милошоски наследник на разрешениот Митко Јанчев?!


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Познато е дека неодамна раководството на ВМРО ДПМНЕ одлучи да исклучи дел од своите сопартијци од партијата, меѓу кои и актуелниот градоначалник на Кавадарци и потпреседател на партијата, Митко Јанчев.

Негов наследник како што говорат неофицијални информации ќе биде пратеникот, Антонио Милошоски.

Според информациите во последен период се поинтензивни се средбите помеѓу Милошоски и Мицкоски, откако Милошоски по дел од исклучувањата ја испрати својата безрезервна поддршка до актуелниот лидер на опозициската партија.

Како што наведува весникот Независен, со Милошоски е договарано тој да биде нов потпретседател на партијата. Се говори дека поранешниот министер има големо искуство во политиката, добро ја познава пратеничката практика и процедура, а како предност му се зема и тоа што прв од групата на ВМРО ДПМНЕ јасно и без двоумење се изјасни дека ќе го бојкотира референдумот.

На ваквите информации запрашан од јавноста, Милошоски истакна дека нема коментар на истите.