Ако имавте дилема: Ова е месецот кој е создаден за СЕКСУАЛНИ АКТИВНОСТИ

Истражувањата повторно треба да се занимаваат со блискоста и интимата. Сега нам ни сугерираат кој од 12те месеци треба посебно да се искористи за секс, бидејќи е најповолен.

Тоа е месецот кој измина, магичниот јуни како што велат.

Се започнува на крајот од мај, а јуни е величествен и врвен.

Низ луѓето се зборува, велат експертите, тогаш треба да постои желба за спојување со некого барем на една ноќ, а кај паровите е се поголема сексуалната желба.

Образложение: Во јуни, луѓето полека почнуваат да заминуваат на годишни одмори или барем ги планираат, па желбата им е посилна.

„Начинот на облекување, исто така допринесува на ваквото однесување, но двата пола се помалку оптеретени во овој период и имаат голема потреба за зближување“, заклучи професорката која го предводела ова истражување.