90 години со Шпато

Драган Ѓаконовски-Шпато. Музички гениј, корифеј на македонскиот џез и автор на првата македонска џез-композиција – „Тема 1“, воедно и на македонската забавна музика. Не треба трошење зборови за човекот кој она што имаше да го каже, го кажа преку ноти и звуци. А кажа МНОГУ.