109 празни детски колички поставени во Лавов за над 100 трагично загинати деца во руската инвазија (снимка)

Жртвите во руската инвазија на Украина се зголемуваат.

Во центарот на Лавов, локалните активисти и власти поставија 109 празни детски колички за да ги симболизираат децата кои беа убиени за време на инвазијата.

Според Генералното обвинителство на Украина, убиени се 109 деца, пренесе Си-Ен-Ен.