Актуелно

103 македонски полицајци ставени во изолација

Откако кај 14 припадници на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) беше дијагностициран коронавирус, 103 полицајци беа ставени во изолација поради новонастанатата ситуација.

Засега не е јасно како дошло до нивно инфицирање, но министерката за одбрана Радмила Шеќеринска го обвини министерот за внатрешни работи Наќе Чулев за прославата на Денот на полицијата, бидејќи случаите на вирусот се откриени по прославата во која учествуваше и Единицата за брзо распоредување.

Во изолација се ставени полицајци од Скопје, Тетово, но и од други градови.

To Top