Ѕверов може да развие 482 км/час

Именуван според таткото на газдата од шведскиот производител на суперавтомобили, Јеско фон Кенигсег, новиот автомобилски ѕвер Koenigsegg Jesko е изненадувањето кое шведската компанија го донесе на автомобилскиот саем во Женева.

Koenigsegg Jesko со обичен бензин има 1.280 коњски сили, но со E85 (85% етанол и 15% бензин) оваа бројја се зголемува до 1600 КС.