Зошто тој е секогаш сам?! – Ова се причините за зголемениот број на СИНГЛ мажи


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Се повеќе се на број сингл момците, поради што се јавува и прашањето кои се причините за тоа и како да им се приближиме. За многу мажи тоа е шанса да се посветат на себеси, да бидат поактивни и да имаат подобат социјален живот.

Сепак, според истражувањето кое е базирано токму на оваа тема постојат многу причини, не така интересни кои момците ги оддржуваат на овој статус.

Корисниците на социјалната мрежа Редит, одговараат на прашањето зошто се сингл, а некои одговори се издвоија од останатите.

Одговорите пристигнаа од 20.207 мажи,а на основа на коментарите тие беа сместени во 43 категории. Нејчста причина е лошиот изглед, недостатокот на самодоверба, и верба во себе се на второ место, а незаинтересираноста за врска е на третата позиција.

Авторот на истражувањето, професор Менелаос Апостолоу истакна дека модерните мажи имаат потешкотии кога треба да го направат првиот чекор кон романтична врска бидејќи им недостасува способност и знаење да флертуваат со жените.

Ова се десетте причии поради кои модерните мажи се сингл:

* лош изглед и недостаток на самодоверба

* малку труд

* незаинтересираност за врска

* недостаток на вештини за флерт

* интровертност

* доскорошна разделба

* лошо искуство од претходните врски

* нема слободни жени во нивното окружување

* прекумерната тежина

Некои од наведените, а далеку познати причини се и слободата и стравот од обврзување.