Зошто мажите се фасцинирани од женските нозе

Зошто мажите се фасцинирани од женските нозе

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Истражувањата покажаа дека мажите претпочитаат жени со подолги нозе од просечните. И зошто е тоа така? Зошто мажите се фасцинирани од женските нозе?

Истражувачите потрошиле многу помалку време проучувајќи зошто мажите толку ги привлекуваат женските нозе отколку што просечниот маж на улица посветил да ги гледа. За стрејт мажи, што е толку посебно во женските игри?

Што велат студиите? Зошто мажите се фасцинирани од женските нозе?

Истражувањата покажаа дека мажите претпочитаат жени со подолги нозе од просечните. Мажите посветуваат толку многу внимание на женските нозе бидејќи за нив тоа претставува еден вид „визуелна предигра“. На многу различни начини, модерната култура, како и масовните медиуми, дополнително ја зголемија машката фасцинација со женските нозе. И многу историски докази сугерираат дека женските екстремитети отсекогаш имале способност да ги стимулираат телесните желби на мажите. Понекогаш, до степен на занес или фетишизам.

Форма на нога

Мажите ги привлекува физичката форма на женските нозе. Женските нозе се генерално меки, заоблени и непречено го тераат мажот да се заљуби во нив. Во медиумите можете да видите дека ги истакнуваат нозете како заводливи и сочни, поради што во центарот на вниманието беа нозете. Мажите ги сметаат нозете за најсекси дел од женското тело и ги привлекува меката, нежна привлечност на нозете кои покажуваат сензуалност и мекост.

Прошетка

Мажите се импресионирани од одењето на жената, начинот на кој таа самоуверено ги движи нозете додека оди. Особено ако жената носи штикли. Прошетката на жената ја покажува нејзината самодоверба, а самодовербата е толку секси и привлечна.

Природна убавина

Мажите ги привлекуваат нозете затоа што се природни, без шминка, а жените изгледаат доволно самоуверено за да му ги покажат нозете на светот. Вообичаено, женските нозе се природно убави и не им треба шминка за да ги покрие. Нозете се убави какви што се.

Грижа

Мажите ги привлекуваат женските нозе затоа што се негувани, без влакна, мазни, меки, привлечни… А ги привлекува тоа што самата жена е уредна, чиста и негувана. Тоа ја покажува количината на љубов која жената ја има за себе, а на мажите тоа навистина им се допаѓа.