Зголемете ја дозата на ова овошје во зимските денови, поради добра линија и здравје


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Знаете ли кое зимско овошје има најмалку шеќери? И покрај тоа што не е зимско туку тропско во нашите краеви се јаде во зима.

Ако до сега не сте знаеле колку кивите се добри за нашето здравје и каков сојузник се во диетите тогаш време е да дознаете. Поради нискиот број на јаглехидрати тие се погодни и за оние кои држат некоја диета, и за кои им се важни калориите.

И покрај тоа што јаглехидратите се важни за нармално функционирање и не би требало да се исфрлат од исхраната, ова овошје ќе ви помогне во регулирањето.

Еден плод со средна големина има околу 11 грама јаглехидрати. А си задоволува дневите потеби на Ц витамин и е одличен извор на К витаминот.

Предности на кивите се:

  • Одлично го регулира крвниот притисок и здравјето на срцето
  • Делуваат антиканцерогено
  • Добри се при чистење на организмот од токсини
  • Благотворно делуваат на здравјето на очите