Затруднете лесно и брзо, оваа храна ја зголемува плодноста!


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Во новата студија од Харвард се наведува дека паровите кои јадат морска храна имаат почести сексуални односи.

Порано студиите покажаа дека конзумацијата на риба со висок дел на омега 3 киселини, какошто се лососот и туната, имаат поголемо ниво на прогестерон во телото, го подобруваат квалитетот на спермата и го скратуваат времето потребно за бременост.

Експертите проучија 500 парови низ студијата која ја нарекоа „Longitudinal Investigation od Fertlity and the Environment“.


Резултатите покажаа дека кај 92% од паровите, кои јаделе морска храна повеќе од двапати неделно, до бременост дошле во првата година. Освен тоа, паровите кои јаделе осум или повеќе порции морска храна во текот на менструалниот циклус, често воделе љубов – 22% почесто.

„Единствено од изненадувачките откритија е тоа дека внесот кај момците поддеднакво е важен како и кај жените“, истакна др. Одри Гаскинс, истражувач од Харвард за „Дејли Меил“.