Започна реновирањето на скопската Зоолошка градина


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Со реконструкција на живеалиштето на жирафите почна проектот за реновирање и реконструкција на Зоолошката градина во Скопје.

„Ќе се реконструира живеалиште по живеалиште секаде каде што има потреба. Реновирањето на живеалиштата на животните е една од главните точки на проектот ‘Европска зоолошка’“, изјави директорот Ѓорѓи Галетановски.

Како што информираат од скопската Зоолошка, таму веќе се пристигнати камионите на градежната фирма „АД Карпош“, кои ќе работат на реконструкција на внатрешното живеалиште на жирафите. Реновирањето пред зимскиот период е донација од оваа градежна фирма