Актуелно

Заев во Аеродром: Федерализација има само во главата од Груевски

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, од митингот на косализијата предводена од СДСМ во општина Аеродром, вечерва одгворои на обвинувањата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски за федерализација на земјата.

Груевски ја измисли федерализацијата. Груевски е единствен во државата кој мисли за федерализација тој и никој друг. Да биде на чисто. Нема да дозволам никој да го смени уставот на РМ. Уставот наш гарантира мултиетичност тој е либерален и европски устав. Федерализацијата е во главата само на неоанационалистите! Ви ветувам дека Македонија ќе биде едно општество за сите дом за сите правично општество за сите во кое ќе има правда за сите, рече Заев.

Advertisements
To Top