Заев и Димитров денес на средба со Филип Рикер

Заменик државниот секретар на САД, а воедно и политички соведник на командантот на Европската команда на Воените сили на САД, Филип Рикер, во рамки на денешната посета на Скопје ќе оствари средби со премиерот Зоран Заев и со министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Посетата доаѓа по најавите дека Филип Рикер ќе го наследи Вес Мичел, на позицијата помошник државен секретар на САД за европски и евроазиски прашања.

Рикер ќе учествува на конференциј, во организација на Маршаловиот фонд.Тој беше амбасадор во Македонија во периодот 2008-2011 година.