Заев: Арачиновци грешно разбрале, не сме ветиле 300 пилоти, туку пилот-проекти“


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


На денешно обраќање премиерот, Зоран Заев ги демантираше информациите дека СДСМ им ветила на жителите на Арачиново дека ќе бидат вработени 300 пилоти од оваа општина. Тој пајасни дека се работи за пилот-проекти кои се во процес на реализација.

,,300 пилоти не сме ветиле, пилот-проекти се тоа. Државата нема таков ресурс за да вработува 300 пилоти. Со секоја почит за сите професии во Арачиново, такви профили нема ни во мое Муртино, ниту во Скопје, ниту во кое било место во земјата”, рече Заев.