За пет минути возење 950 долари – „касапница“ на див таксист

Турист кој бил во посета на Нов Зеланд бил жртва на див таксист кој за пет минути возње низ Велингтон му наплатил скандалозни 950 долари.

Кога туристот го напуштил возилото и почнал да станува видно нервозен, возачот побегнал, но сепак, патникот успеал да види од која такси-компанија е автомобилот.

Забележал дека таксистот има лиценца на предното седиште и „ништо не укажувало на тоа дека нешто не е во ред”.

Било оценето дека се работи за фирмата Такси Велингтон, но оттаму потврдиле дека таксистот не е вработен кај нив.

Тоа значи дека лиценцата била лажна, а такси возилото – нелегално.