Winter Apricots: Prilep International Film Festival – нов фестивал за побогат културен живот


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Winter Apricots: Prilep International Film Festival “ претставува нов, независен фестивал чија идеја се роди како резултат на средбата на еден македонски архитект и една италјанска режисерка, кои сакаат да му донесат на Прилеп квалитетен културен настан.

Фестивалот ќе претставува интернационала средба, која ќе обединува аритисти од повеќе уметнички сфери, вкулучувајќи интернационални филмови, работилници, придружна програма, како и интернационално жири.

Фестивалот ќе се одржи на 16-ти и 17-ти Декември во киното „Мис Стон“. Со цел да обезбеди успешно прво издание, на фестивалот му е потребна финансиска поддршка.

Еден од начините да го поддржите фестивалот е да донирате на интернет кампањата на ОВОЈ ЛИНК.

За повеќе информации и новости, следете не на: facebook/winter apricots.