ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Дали после ова ќе ги оставите цигарите?!

Меицинската сестра, Аманда Елер од Северна Каролина бјави на својот профил на фејсбук видео снимка на која се гледа драстичната разлика помеѓу белите дробови на пушач, како и на здравите бели дробови.

На белите дробови зафатени од канцер, има црна боја, може да се забележи растегнивост на органите која исчезнува и дека е тешко да се дополнат со воздух. Белите дробови притоа припаѓа на личност која 20 години пушела една кутија дневно.

Од друга страна, здравите, црвени бели дробови, се растегнати до својот максимален капацитет, и можат постојано да се полнат со воздух, пренесува Дејли Меил.

ВНИМАНИЕ! Видео – снимката е со вознемирувачка содржина

https://www.facebook.com/frensofbn/videos/10155919396369998/

https://www.facebook.com/frensofbn/videos/10155919396419998/