Внимавајте на овие работи за да не бидете повторно разочарани!

Без разлика дали го гледате како потенцијален партнер или како некој за повремено дружење, во почетокот мора да бидете внимателни.

Не сакаме сега да ве демотивираме, но важно е да не откривате се на почетокот.

Еве како ќе прпознаете нарцисоиден партнер:

Премногу е фокусиран на своите потреби

Ако вашиот потенцијален партнер е фокусиран само на своето задоволство без да се обиде и вие да уживате, тоа е можен знак за себичност и емоционална раздалеченост. Ова го објаснува советникот за брачни односи Давид Бенет.

Не ги почитува вашите граници

„Ако вашиот нов партнер не ги почитува вашите граници кои сте ги поставиле во сексот, тоа е дефинитивно знак за претпазливост“ истакнува психологит Брук Бралов.

Избегнува заштита

„Кондомот ми смета, не е исто чувството со него и без него“ .. изговори и само изговори. Кога ќе се сексате со некој нов, заштита е нешто на што треба да внимавате најмногу. Незаштитениот секс ве доведува во опасност и вам и вашиот партнер.