Ова е магичниот збор кој може да ја стопира љубовната кавга!

Експертот за врски, Хал Ранкел, истакнува дека само еден збор може да ја смири кавгата меѓу партнерите во воспоставувањето заедничко решение.

Тој збор е извикувањето на „ауч“. Ранкел тврди дека тоа извикување во бракот воопшто не се користи, а би требало. „Кога сте во конфилкт со партнерот, сигурно ќе употребете некоја „инсајдерска информација“ која ја имате за да го повредите“ вели тој.

Ранкел тврди дека тоа е најдобриот израз за да покажете на партнерот дека ве повредил. Незнам дали намерно, но тоа е веќе направено.

Партнерот и вам најверојатно ќе ви одговори со став како: „Ме повреди и ти мене“, што вам ви дава до знаење дека и двајцата сте кажале зборови кои не требало, а со тоа ќе покренете иницијатива и за ставање крај на конфилктот.