ВМРО ДПМНЕ: СДСМ покажува дека за нив нема ништо свето

СДС покажува дека за него нема ништо свето, ниту празници, ниту национални и државни интереси. Но што впрочем да се очекува од партија која се однароди и се врза со нарко-мафијашкото подземје, велат од ВМРО ДПМНЕ.

Народот јасно им порача дека нивното дилетантско политиканство не поминува. Народот јасно им порача дека не поминува ниту Тиранската платформа, ниту негирањето на македонскиот народ, химна и знаме, се она за кое што СДС упорно молчи, а под маса го договара, додаваат од партијата.

СДС и аболицираниот криминалец Зоран Заев се обидуваат со прифаќање на странски платформи и негаторски изјави по секоја цена да избегаат од соочување со правдата за криминалите кои ги направиле. Но бегање од судските процеси за нивните криминали нема, исто како што нема бегање ниту од судот на народот. Тој суд на народот, СДС ќе го види на избори кои се единственото решение од ситуацијата во која СДС ја втурна Македонија со прифаќањето на Тиранската платформа, порачуваат од ВМРО ДПМНЕ.