Видете го НАЈЧУДНИОТ фудбалски терен (фото)


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


Еден од најчудните, интересни и ексцентрични фудбалски терени во светот се наоѓа во Шведска. Поточно во паркот Кроксбек во близина на Малме.

Теренот го носи името „Puckelball“ и претставува сериозен предизвик за играчоте поради поради својата брановита структура, а и двата гола се во најмала рака „чудни“.

Игралиштето е голема атракција не само за децата, туку и за луѓе од секакви возрасти, кои го сакаат фудбалот.