Видео од тепачката на Гробари и Делии во Караѓорѓев парк

Eдна недела откако во Караѓорѓев пар дојде до судир помеѓу навивачите на Црвена Звезда и Партизан на интеренет се појави видео од нивната пресметка.

Последната поголема пресметка помеѓу двете најголеми српски навивачки групи се случи на 11 март после завршувањето на натпреварот помеѓу Црвена Звезда и Напредок.

Медиумите во Србија пренесуваа дека таа вечер навивачите на Црвена Звезда се враќале од стадионот „Рајко Митиќ“ и дека на патот ги пресретнала група „Гробари“ по што дошло до судир.

При пресметката биле користени пиротехнички средства и ножеби имаше и повредени, а дел од хулиганите беа и приведени…