Спорт

Видео: Дете на терен направи шоу во холандската лига

Натпреварот од холандското првенство помеѓу Валвијк и Венло стана вирален хит поради едно симпатично дете кое беше на теренот.

Детето излезе на терен заедно со судиите и беше доведено за да ја фрли паричката која ќе одреди кој прв ќе тргне од центарот.

Меѓутоа, симпатичното дете направи шоу, па наместо да ја фрли паричката во воздух, ја фрли далеку, па двајцата капитени мораа да трчаат, а судиите и публиката се насмеаа.

To Top