Видео: Аренас извади 100.000 долари на маса, но Јанг не се појави на шутерската пресметка!


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓Некогашната ѕвезда на Вашингтон, Жилберт Аренас го предизвика поранешниот соиграч Ник Јанг на шутерска пресметка за 100.000 долари.

Двајцата се договорија да се најдат во салата и да носат со себе 100.000 долари. Тој кој што ќе погоди повеќе шутеви за 3 поени ќе ги земе парите, но Јанг не се појави.

И добро што не се појави бидејќи Аренас, иако веќе 4 години е надвор од кошарката, беше фантастичен и погоди 95 од 100 шута.