Вандализам во Кавадарци: Осквернавена црквата Св. Параскева Петка

Осквернавена е црквата „Света Параскева Петка“ во Кавадарци. Синоќа, засега непознати сторители, испишале недолични пароли на ѕидот од црквата и ги искршиле ногарките од клупата во дворот.