Вака изгледаше Скопје во „Пред дождот“ од Милчо Манчевски

Една од поемотивните сцени во „Пред дождот“ кога Александар Кирков се враќа во Македонија. Во позадина оди „Премин“ од Анастасија, а на видеото се редат сцени од Матка и Скопје.