Управен ги одби жалбите на СДПМ и НДП


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Управниот суд на Република Македонија ги одбил сите тужби поднесени од Социјалдемократската партија на Македонија (СДПМ) и Народното движење за Македонија (НДП) во врска со кандидатските листи за претстојните предвремени парламентарни избори на 11 декември.

Партиите поднесоа тужби до Управниот суд откако Државната изборна комисија (ДИК) ги отфрли сите кандидатски листи поднесени од двете партии на Бранко Јаневски и на Јанко Бачев поради недостатоци и недоследности.

Решенијата од Управниот суд веќе стигнале до ДИК, но отаму не кажуваат дали ќе побараат кривична одговорност за Јаневски, како што најавија претходно.