Филм / ТВ

Трејлер за „Corona “ – прв филм за коронавирусот

Објавен е трејлерот за првиот филм снимен за пандемијата на коронавирусот. Режијата на овој филм е потпишана од Иранецот Мостафа Кошвари, кој живее во Канада.

Насловен едноставно само како „Корона“ и станува збор за психолошки филм. Филмот е снимен во лифт, каде една девојка од Кина која што е заразена со коронавирус, останува заглавена со уште седум други лица во истиот.

Режисерот за „ЊуЈорк Тајмс“ изјавил дека филмот допира до предрасудите, зборува за стравот и станува збор за студија на опшеството и моралните решенија.

Снимањето е направено за неколку дена во месец февруари со една екипа од само 25 луѓе.

Advertisements
To Top