Тоа е тоа, цареви: Потсетување на ланското најбесно фрлање на крстот (видео)

Со сите нишани и салтанати го направија адетот за Водици, и поп и крст и вода, а тука беше и Дедо Мраз, имаше и доктор. Имаше и поклон за среќниот фаќач. Вака беше лани за Водици на Треска.