„Тешка и мачна глетка на Водно“ – револт на граѓани откако продолжи градбата на гасоводот


Германија пред елиминација!? - 8 ден ↓↓↓Граѓани на социјалните мрежи вчера објавија повеќе фотографии од продолжувањето на градбата на гасоводот низ Водно.

Сергеј Дамовски, на својот фејсбук профил, објави серија фотографии насловени како „демолирање“ и информираше дека градежната механизација веќе го срушила сртот кај Бел Камен и дека е стигната пред брезовата шума.

„Граѓани на Скопје, од денес планината Водно не е веќе иста. Демолиран е сртот кај Бел Камен, штетата е непроценлива, тоа повеќе не може никако да се санира како што не лажат егзекуторите на Водно. Глетката е тешка и мачна“, напиша Дамовски.