Татко ја киднапирал сопствената ќерка во гостиварско

Гостиварската полиција поднесе кривична пријава против Д.П. (44) кој е осомничен за кривично дело одземање на малолетник.

Во полициската пријава пишува дека на 21.11.2016 година околу 11 и 30 часот во училиштето во село Долна Бањица, без дозвола на мајката со која се разведени, а која имала решение за старателство врз нивната седумгодишна ќерка, насилно го извадил девојчето од училницата и заминале во непознат правец, а подоцна одбивал детето да биде вратено кај мајка.