Таче на посни сарми и грав на куќна слава во Пробиштип


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


После пропагандните фотографии на кои јадеше во работничка менза, студентски дом, и киосци за сендвичи и тостови, со цел да работи популистички на својот имиџ, македонскиот премиер Димитар Ковачевски вчера отиде на куќната слава „Свети Никола Чудотворец“ кај семејството Спасовски во Пробиштип.

– Големиот празник Свети Никола го одбележавме заедно со семејството Спасовски во Пробиштип. Задоволство е да се биде со ова прекрасно семејство со трпеза полна со превкусни посни јадења и срце љубов полно за сите. Честита слава на сите кои го празнуваат Свети Никола Чудотворец – напиша Ковачевски на Фејсбук.

Македонска традиција е на ќуќна слава да се оди со сопругата и семејството, но премиерот Ковачевски во случајов на слава отишол сам.