Стравична и импозантна појава: Ледено цунами ги зафати делови од Канада и САД

Како последица на силниот ветар кој беснееше на таа област, во комбинација со ниските температури, северните делови од САД, околу познатите Големи езера, беа зафатени од „ледено“ цунами поради што беше евакуирано и населението од тие крашта.

Ништо пумерено не беше ни во Канада во градовите Форт Ири и Онтарио.

На социјалните мрежи се појавија видеа на кои може да се види како големи парчиња лед се излеваат од Нијагара.

Овој природен феномен настанал поради силниот леден ветер кој со брзина од околу 120 километри на час го погодил регионот околу Големите езера. Во комбинација со екстремно ниските температури, настанал „ледениот цунами“.