Стравична експлозија на фамозната брана Хувер


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Експлозија и пожар ги шокираа посетителите на познатата брана Хувер во Невада, САД.

Инцидентот се случил во вторникот нешто по 10 часот кога посетителите на браната пријавиле дека забележале експлозија и пожар на долниот дел од браната, кај турбините.

На социјалните мрежи се појавија видеа од експлозијата, на кои се гледа како над браната се формира голема печурка од чад.

Браната Хувер е едно од најпознатите градежни дела во Соединетите Држави и е главна туристичка атракција, како и клучен извор на енергија за поголем дел од западот.