Сте слушнале за секс позата 68?

Дали некогаш сте слушнале за поза 68? Не, не 69, за неа сите знаеме и повеќе не ни е толку занимлива.. Ова е нешто сосема друго, иако ни сами, до денес немавме поим за што станува збор.

Имено, позата 68 всушност е поза во која едниот партнер е фокусиран на другиот партнер, додека во позата 69 задоволството е обострано. Позата 68 бара иста положба како 69, но партнерот кој е долу лежи на стомак, наместо на грб, додека партнерот кој е горе ја става главата помеѓу нозете.

Оваа поза е смислена со цел да се посвети повеќе внимание на местата кои често ги забораваме, а тоа се анусот и тестисите. И иако можеби не звучи како најромантична поза на светот, задоволството кое може да се пружи е неверојатно, а со тоа може интимно да се прошират сексуалните видици.

Позата е всушност идеална, за парови кои се долги години во врска и добро се познаваат, бидејќи ова е најинтимната поза која сте ја слушнале до сега, па може да ви стане чудно доколку не си верувате целосно еден на друг.