Среда носи затоплување

И денеска, среда, го започнуваме денот со студено утро, но за разлика од вторник, температурата е нешто повисока. Појава на умерен мраз утрово повторно има во беровскиот крај. До крајот на денот останува ведрото време. Ветер речиси и да ќе нема.

Температурата преку ден ќе има повисока од вчерашната. Долж повардарието и котлините во југоисточниот крај се очекува максималната температура да достигне вредности во границите помеѓу 20 и 23 степени, низ останатите котлини помеѓу 17 и 20 степени.

Скопскиот крај ќе има сончево време. Температурата ќе има максимална вредност околу 20 степени.