Спортски „убавец“ ни доаѓа од Волфсбург


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Фолцваген АП ГТИ уште на самиот почеток собра позитивни критики, а сега е пуштен на продажба.

фолксваген

Без разлика на тоа како гледате на овој авомобил, како на најјаки ап или пак како на наслаб ГТИ, праксата ќе ви покаже дека предизвикува многу возбуда и забава во возењето. Со своите 115 коњски сили посебно потсеќа на првата генерација од Голф ГТИ, но отвара можност на многу купувачи да го испробаат концептот на спортски автомобил.

фолксваген

ГТИ понудата сега доаѓа од овој модел преку новото Поло со 200 коњски сили, па се до Голф С со 245 коњски сили. Овој модел на Ап може да достигне максимална брзина од 196 км/час. Авомобилот моментално се нуди во претпродажба, а цената му е околу 17.000 евра, додека основната верзија на овој модел почнува со цена од околу 10.000 евра.