Сплотеност во дивината: Како некогаш истражувачите ги хранеа поларните мечки


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Екстремен север на некогашниот СССР, некаде во ’80-те години од минатиот век. Поларен истражувач храни гладна поларна мечка со кондензирано млеко.

30-12-mecka-istrazuvac

Мечката најпрвин го истисна млекото од пакувањето, го изеде, а потоа ги нахрани малите мечиња. Само меѓусебната доверба и сплотеност помеѓу човекот и природата (дивината) ги прават овие сцени возможни и овие фотографии реални.

30-12-mecka-istrazuvac2

30-12-mecka-istrazuvac4