Совети за покер играчите

онлајн покер

Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Текстот Совети за покер играчи е превземен од casinobonus.mk.

Правете секогаш рационални одлуки

Ова важи за се во врска со покерот и покер правилата, односно изборот на играта, потегот, влогот и слично. Ако дозволиш одлуките да бидат врз основа на твоите емоции, тогаш ќе платиш скапо.

Размислувај позитивно

Ако сакаш да станеш победник, мора да бидеш и уверен дека си способен за тоа. Позитивното рамислување и за покер играчите е многу важно.

Играј само со добри карти

Квалитетот на почетните карти е многу важен, без разлика кој вид покер го играш. Играјте пред флопот само со навистина добри карти.

Биди агресивен, но и селективен

Да играш агресивно значи да извлечеш максимум од твоите карти. Агресивноста значи максимизирање на профитот ако имаш добра рака. Селективноста значи да ја препознаеш најдобрата прилика и да знаеш кога да бидеш агресивен, а кога да се откажеш.

Препознавај ги приликите и искористи ги

Да ги препознаваш приликите во покерот е една од најдобрите способности кои може да ги имате. Голем дел од играта е математика, но за сета среќа не е воопшто комплицирано.

Биди непроценлив

Промени го својт стил на игра. Ако сакаш голем профит, тогаш немој секогаш да вложуваш кога имаш добри карти. Доколку го правиш тоа, играта ќе постане предвидена и паметните противници ќе го искористат тоа.

Подобри ја твојата игра

Читањето книги или статии како оваа е добро или вежбањето со пријателите. Големите покер страници нудат и одлични покер школи. Секогаш гледајте да се стекнете со ново знаење и никогаш не мислете дека вие знаете баш се.

Учете од грешките

Како што напишав во претходно, секој прави грешки. Разликата е во тоа што големите играчи знаат да извлечат лекција од сопствените грешки.

Биди секогаш внимателен

Ако сакаш да станеш победник, мора да се трудиш да внимаваш на другите играчи на масата. Пробај да најдеш нешто воочливо кај противниците. Посматрај ги противниците цело време.

Бидете флексибилни и универзални

Ако сакате да станете голем покер играч, тогаш мора да ги корстите сите прилики за профит. Немојте да се ограничувате само со еден вид на покер, бидејќи сите светски покер играчи истотака се добри и во Оmaha и Seven Card Stud.